Categories
ŠOLSKA SKUPNOST IN PARLAMENT OŠ VODMAT:

Moja poklicna prihodnost 1.del

Pozdravljeni.

ŠOLSKA SKUPNOST in PARLAMENT OŠ Vodmat sestavljamo predstavnice in predstavniki oddelkov na naši šoli. Trenutno se posvečamo projektu “Moja poklicna prihodnost”. V projektu želimo predstaviti večje število poklicev na različne načine. Za začetek smo si izbrali predmet LUM (likovna umetnost), da predstavimo poklice preko risb in/ali likovnih izdelkov:

  • Pozivamo vas, da nam pomagate:
  • Do sedaj so oddali sličice tako starejši kot tudi mlajši učenci:

Vsak mesec želimo podrobno predstaviti nekatere poklice, ki vas bodo morda zanimali pri oblikovanju svoje poklicne poti. Ta mesec nam je podrobne predstavitve poklicev izdelala Iris iz 8.a:

  • Oglejte si PPT – ARHITEKTURA z govorno razlago tega poklica ter PPT – OBLIKOVANJE z govorno razlago dveh poklicev: notranji oblikovalec in krajinski arhitekt.

Vsak mesec vas čaka tudi posebna rubrika s poklici, ki so manj znani v svetu in doma, predstavitev pod posebno rubriko je izdelala Julija iz 6.a:

  • Posebna rubrika: Eko izdelovalka

V mesecu januarju bomo predstavljali nekatere umetniške poklice bolj podrobno: arhitekta, notranjega oblikovalca, krajinskega arhitekta ter pod posebno rubriko: eko izdelovalko smo že v tem, 1. delu. V 2. delu pa bomo predstavljali slikarko, kiparja in glasbenike. V 3. delu, ki bo objavljen v začetku februarja, pa se bomo posvetili pesniku in pisatelju, podrobno bomo predstavili Franceta Prešerna. Priporočamo, da v vsaki objavi pregledate tudi posebne rubrike, ki vas lahko presenetijo.

Izbrali smo si tudi simbol našega projekta, in sicer poklic ministra za srečo. Ker želimo medpredmetno sodelovati, smo si izbrali predmet ŠI 2 (španščina kot izbirni predmet 2), da razložimo, kaj ta minister počne v španščini in dodali likovne izdelke v predstavitev:

  • Simbol: minister za srečo

Želimo vam prijetno pregledovanje našega projekta in se vidimo z novostmi konec januarja.

Predstavnice, predstavniki, prijateljice in mentorica ŠOLSKE SKUPNOSTI in PARLAMENTA OŠ VODMAT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja