Categories
ŠOLSKA SKUPNOST IN PARLAMENT OŠ VODMAT:

Moja poklicna prihodnost 2. del

Pozdravljeni.

Oglašamo se vam z novostmi in zanimivostmi, ki so prispele v nabiralnik ŠOLSKE SKUPNOSTI in PARLAMENTA (ŠSP) do današnjega dne.

V prihodnjem tednu ste učenci PS vabljeni na spletno predavanje o otrocih v Afriki in njihovih sanjskih poklicih. Fotografije naših afriških prijateljev ter vabilo Jane Dular Wang’ombe, ustanoviteljice centra ELA in Nataše Sadar Šoba, naše pomočnice ravnateljice objavljamo tukaj in vas želimo v čim večjem številu pritegniti, da se pridružite spletnemu predavanju, ki bo v torek, 2. 2. 2021, ob 14. uri:

Objavljamo tudi sličice otrok naše šole, ki predstavljajo različne poklice in smo jih dobili v zadnjem tednu:

Učenka Maša Tomplak iz 7.b je predstavila svoj sanjski poklic z montažo kratkega filmčka:

Pediatrinja Maša

Sporočamo vam, da so vse Zveze v Ljubljani skupaj z ZPMS za program Otroškega parlamenta 2021 zaradi trenutne situacije pripravile naslednje spremembe in prilagoditve programa:

Tema Otroškega parlamenta “Moja poklicna prihodnost” se podaljša za eno leto. Zaradi tega letos ne bo volitev za novo temo, kakor tudi ne volitev za novo delovno predsedstvo 31. Nacionalnega otroškega parlamenta, kot tudi ne izvedb akcij. 31. Nacionalni otroški parlament se bo izvedel v prilagojeni obliki (najverjetneje preko ZOOM-a), in sicer 21.4.2021. V Ljubljani pa bomo imeli naslednje prilagoditve izvedb: Območnih parlamentov (Center, Šiška, Bežigrad, Moste Polje in Vič Rudnik) letos ne bomo izvedli. Izvedeli bomo on-line (ZOOM) 31. Mestni otroški parlament, in sicer, v četrtek, 18.3.2021, od 13:00 do 15:00. Na Mestnem OP sodeluje po en učenec – predstavnik šole. Delalo se bo v skupinah, kjer bomo obravnavali naslednje tematike: Kaj je zame uspeh?; Kaj vse vpliva na izbiro poklica?; Razlike med formalnim, neformalnim in izkustvenem oz. priložnostnim učenjem.; Izzivi in naše priložnosti: Predstavili bomo izvedbo regijskega in nacionalnega OP: Dogovorili se bomo, kdo od delegatov bo na teh izvedbah zastopal Ljubljano. Izbrani delegati (10) bodo sodelovali na Regijskem OP, ki bo v četrtek, 8.4.2021 (od 9h do 12h). Ti delegati pa bodo potem sodelovali tudi na 31. Nacionalnem OP (21.4.2021).

Na OŠ Vodmat še nismo izbrali učenca ali učenke za Mestni otroški parlament, zato ste vabljeni, da se prijavite pri mentorici ŠSP.

POZIVI: Glede na podaljšanje teme projekta smo se odločili, da bomo vsak poklic bolj podrobno predstavili, kot smo mislili v začetku. V 2. delu našega projekta vas zatorej pozivamo k sodelovanju pri predstavitvah poklicev “V ŽIVO”: to pomeni, da se bomo na šoli preizkusili v dejavnostih, ki jih izvajajo razni poklici. V naslednjem tednu bomo objavili 1. predstavitev v živo, in sicer bo to poklic kiparja. Objava bo v četrtek, 4. 2. 2021. 2. predstavitev v živo pa bo naslednji dan, 5.2.2021, takrat bomo predstavljali poklic pesnika. Obe predstavitvi bosta objavljeni v spomin na Franceta Prešerna. Pozivamo vas, da se nam v okviru predmetov LUM in SLO (likovne umetnosti in slovenščine) pridružite pri ustvarjanju pesmi in kipov, ki predstavljajo Franceta Prešerna. Iščemo tudi učence, ki bi želeli svoje pesmi prebrati in se nam z avdio ali video posnetkom predstaviti in/ali predstaviti svojo pesem na umetniški način. Če ste izoblikovali kipec, modelček ali sličico, ki upodablja Franceta Prešerna, vas vabimo, da nam svoj poslikan izdelek pošljete na mail: ema.rajh@osvodmat.si. Iščemo tudi učenca ali učenko, lahko jih je tudi več, ki bi posodil(i) svoj glas za predstavitev poklica kiparja. Prosimo, javite se na zgornji mail.

Sledi še naša posebna rubrika, kjer predstavljamo poklice, ki so malo manj znani. V 2. delu je to modni ilustrator. Pri predmetu ŠI 2 (španščina kot izbirni predmet 2) je izdelala podrobno predstavitev tega poklica učenka iz 8.a, Ava Klemenc in predstavila modnega ilustratorja, Jordija Labando iz Urugvaja:

Želimo vam mirne zadnje januarske dni, prijetno pregledovanje novosti našega projekta, ne pozabite na torkovo predavanje o sanjskih poklicih afriških otrok, pridružite se nam pri ustvarjanju predstavitev poklicev kiparja in pesnika ter se vidimo naslednji teden z dvemi objavami v spomin na Franceta Prešerna.

Lepo se imejte, nekateri v šoli, drugi pa doma.

Predstavnice, predstavniki, prijateljice in mentorica ŠOLSKE SKUPNOSTI in PARLAMENTA OŠ VODMAT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja