Categories
ŠOLSKA SKUPNOST IN PARLAMENT OŠ VODMAT:

Moja poklicna prihodnost: 6. del: Mednarodni dan boja proti otroškemu raku

Pozdravljeni!

V okviru mednarodnega dneva boja proti otroškemu raku smo učenci, učitelji, strokovni delavci ter vodstvo OŠ Vodmat zbirali pentlje in sporočila za junake 3. nadstropja ter učenko OŠ Vodmat, junakinjo Hano.

V padletu, ki smo ga objavili v pozivu za zbiranje pentelj in sporočil, se je nabralo precejšnje število sličic in posnetkov, ki si jih lahko ogledate spodaj. Tudi učenci in mentorica Šolske skupnosti in parlamenta OŠ Vodmat smo prispevali svoja sporočila s pentljami:

Sporočilo ŠSP za junakinjo Hano

https://padlet.com/natasa_soba/2xauobei8qyas4er

V ponedeljek, 15. 2. 2021 smo obeležili mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, pozdravi se jih 80%. Na Društvu Junaki 3. nadstropja ugotavljajo, da se o otroškem raku ve malo in vrstniki obolelih otrok pogosto mislijo, da je rak nalezljiva bolezen. Zaradi stranskih učinkov zdravljenja raka ima večina obolelih otrok težave, kot so izguba las, imunska oslabljenost, utrujenost, težave z gibanjem. Vrstniki jih velikokrat ne sprejemajo in se jih celo izogibajo. Ti otroci si vendarle srčno želijo, da bi bilo druženje s prijatelji, sošolci, vrstniki, prijazne in opogumljajoče besede vrstnikov vsakdnevno. Na OŠ Vodmat smo ravno zaradi spodbude tem otrokom zbirali sporočila in zlate pentlje, ki so mednarodni simbol boja proti otroškemu raku.

Objavljamo ganljiv film o junakih 3. nadstropja, v katerem oboleli in ozdravljeni otroci ter mladostniki, njihovi sorojenci ter starši predstavijo bolezen:

S to objavo se pridružujemo s pentljami in sporočili vseslovenski akciji Društva Junaki 3. nadstropja.

V okviru našega projekta “Moja poklicna prihodnost” v tej objavi želimo podrobno raziskati, kaj počne zdravnik onkolog. V tem delu smo se posvetili bolnikom, otrokom, ki jih ti zdravniki zdravijo. V nadaljevanju se bomo v naslednjih mesecih lotili intervjuja in predstavitve poklica zdravnika onkologa “v živo”. Upamo, da smo vam predstavili drugo, najbolj pomembno plat poklica zdravnika onkologa, torej bolnika.

Vsem želimo veliko zdravja.

Ekipa ŠSP OŠ Vodmat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja