Categories
ŠOLSKA SKUPNOST IN PARLAMENT OŠ VODMAT:

December 2020

V decembru smo se na OŠ Vodmat organizirali v manjše skupine za izvedbo filma o poklicni prihodnosti. V tem mesecu pozivamo, da se nam vsi na šoli pridružite pri ustvarjanju izdelkov pri predmetu LUM: zbiramo risbe, slike, makete, kipe, figurice, kakršnekoli izdelke boste ustvarili sami za predstavitev poklicev ali sanjskih poklicev.

Nato bomo prosili tudi učitelje drugih področij, da nam pomagajo s prispevki, posnetki, PPTji ipd.

Na naših srečanjih preko ZOOMa smo se pogovarjali tudi o temah virtualne konference, ki je potekala v okviru ZPM 10.12., ob Svetovnem dnevu človekovih pravic. Prva virtualna novinarska konferenca otrok v Sloveniji nosi naslov »Življenje s COVID-19 kot ga vidimo in doživljamo otroci«. Sodelujoči otroci Val, Alma, Maksimilijan in Anže so zastopali mnenje 75 otrok iz različnih koncev Slovenije, ki so sredi novembra sodelovali v širšem virtualnem srečanju in razpravi o življenju v času COVID-19, kot ga doživljajo sami. Povzetki te razprave so bila izhodišča za oblikovanje vsebine novinarske konference. Otroci so tako podali sporočila vezana na štiri teme:

1.      Sporočilo otrokom in vrstnikom

2.      Sporočilo staršem in družini

3.      Sporočilo učiteljem

4.      Sporočilo vsem v predprazničnem času

Sporočilo otrok ob koncu konference pa je bilo: »Poskušajmo se držati epidemioloških ukrepov in storimo vse, da bodo prihajajoči prazniki lepi, mirni in zdravi za vse!«.

Če želite, si lahko ogledate virtualno konferenco na spodnjem linku:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja